Ванредна ситуација у делу општине Врњачка Бања

Након обилних киша које су јуче захватиле општину Врњачка Бања неколико села подно планине Гоч захватиле су бујичне воде. Највише су погођена села Грачац, Рсовци и део Подунаваца. Проглашена је и ванредна ситуација.

Бујице су се сјуриле са Гоча. Грачачка река је у свом доњем току, у дужини од 10 километара, на неколико места пробила насипе и излила се из корита. Није издржао ни велики насип у изградњи код цркве Светог Саве у селу Грачац. Вода је продрла у порту.

Свештеник Милан Костић из храма Светог Саве у селу Грачац каже да се све одиграло брзо: „У року од 15-20 минута је наишла велика вода и сјурила се са Гоча из шума и тада нам је ушла у порту. Омела је дакле ове постојеће радове. Те неке насипе који још нису завршени је однела. Тако да је у тој великој води однето пуно земље и део порте".

У току само неколико сати на Гочу и делу општине Врњачка Бања пало је између 20 и 30 литара кише по метру квадратном. У бујицама су оштећени и сеоски водоводи. У Грачацу је водовод прекинут на 5 места.

"Бујица је захватила практично око десетак километара тока, почев од горњег дела села Грачац па до улива у Западну Мораву", каже Бобан Ђуровић, дир. водовода Врући извори. На питање колика је штета, оговара да се још увек процењује: "Формирана је комисија испред кризног штаба општине Врњачка Бања. Процена је у току. Тек сагледавамо последице овог невремена".

Вода је продрла у један локал у селу Грачац. Стамбени објекти нису били угрожени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво