Млади рукометаши у Врњачкој Бањи уче од најбољих

Рукометашице и рукометаши узраста од 12 до 17 година окупили су се на 4. рукометном кампу у Врњачкој Бањи како би уз помоћ прослављених асова унапредили своју игру. Многи од три стотине учесника овогодишњег кампа сањају репрезентативни дрес.

Долазе из свих крајева Србије, из Шведске, Русије, Чешке, Италије. На рукометном кампу "Ратко Николић" уче од најбољих.

"Играм на позицији левог бека и научила сам много тога новог што бих могла да применим у игри и што ће ми користити у следећеој сезони", каже Марија Зафировић из Београда.

Дванаестогодишњем Страхињи Николићу из Лапова камп је веома важан: "Рукометни камп је био велика ствар, због тога смо ми толико напредовали од прошлогодишње сезоне." 

Иван Ковалус из Русије рукомет тренира девет година, у московском клубу Кунцево: "Тренери су посвећени и стекао сам много другова са којима могу да причам о свему."

"Види се напредак од прошле године,па сам одлучила да дођем и ове", каже Софија Мирковић из Аранђеловца и додаје да јој се свиђа како тренери раде са њима, и да су им веома посвећени.

Прослављени рукометни репрезентативац Ратко Николић, руководилац кампа, са својим сарадницима помаже новим надама овог спорта - да исправе недостатке у игри и да по завршетку кампа у својим клубовима буду још бољи:

"Све што се прича на тренинзима, све што покушавамо да им на неки начин покажемо они упијају, и могу да кажем када деца дођу први дан и када оду седми дан, то су друга деца што се рукомета тиче."

Постоји одређен број младих рукометаша који су изнад својих генерација, и који се издвајају по неким значајним особинама и свему осталом, истиче Слободан Једоксић, координатор кампа:

"Мислим да ћемо имати простора да кажемо да можемо да изаберемо неке таленте за репрезентацију."

Овогодишњи камп Ратко Николић, са око три стотине рукометаша и рукометашица, подељених у четири смене, траје до краја јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво