Празник на небу изнад Прокупља

Удружење екстремних спортова "Топлица" из Прокупља обрадовало је суграђане ваздухопловном манифестацијом и представило различите типове ваздухоплова. Пилоти ултралаких ваздухоплова, балонари и параглајдеристи приредили су грађанима несвакидашњу представу.

Прокупачко Удружење екстремних спортова "Топлица" основано je крајем 2016. године, а наредне године примљено je у чланство Ваздухопловног савеза Србије.

На дан градске славе Општине Прокупље 21. јула, у сарадњи са градском Туристичком спортском организацијом, на фудбалском терену локалног клуба, окупио је пријатеље балонаре, пилоте ултралаких ваздухоплова и параглајдеристе, који су Прокупчанима приредили несвакидашњу представу.

Међу бројним посетиоцима највише је било деце. "Срећни смо што смо на лицима великог броја посетилаца видели осмех и док су се дивили призору који до сада изнад свога града нису видели. Морам споменути и људе који су тога дана дошли са својим тезгама да зараде новац, јер је био дан градске славе, али и они су били опчињени свиме што су видели изнад себе, да су просто заборавили зашто су ту", каже Саша Миљковић, председник УЕС "Топлица".

Све то не би било могуће, како истиче Миљковић, да ту нису били и пријатељи ваздухопловци из Аеро-клуба "Ћуприја" са моторним змајевима, параглајдеристи са парамоторима, балони из Македоније и  са Косова и Метохије:

"Сви они су омогућили присутнима да виде њихове летелице изблиза, а неки и да лете у тандему. Трудићемо се да убудуће организујемо оваква окупљања, јер је данас највеће задовољство, када у оваквим временима, измамиш осмех на толико лица и схватиш колико је мало довољно за нечију радост." 

Следећи скуп је 30. септембра, најавио је Миљковић, и тада ће бити организовано параглајдинг такмичење.

Иако је овом приликом организатор окупио ваздухопловце из окружења - Крушевца, Ниша, Књажевца, Ћуприје, Македоније и са Косова и Метохије, следећа прилика када ће се у Прокупљу окупити домаћи и међународни пилоти је такмичење у параглајдингу у прецизном слетању "Прокупље опен", које ће се одржати последњег викенда септембра.

број коментара 0 пошаљи коментар