Наставак градње националног ватерполо центра у Врњачкој Бањи догодине

По завршетку Европског првенства у ватерполу у Београду 2016. године, планирано је да се монтажни базени из Арене преместе у Врњачку Бању где је локална самоуправа, уз помоћ Владе Србије, почела да гради национални ватерполо центар. Базени фирме из Италије су монтирани али је, због рационализације трошкова, рок за почетак друге фазе пројекта померен тек за крај ове године.

Поред два базена за ватерполо, у центру је изграђен и трећи за обуку непливача.

Завршено је и машинско постројење са комплетном базенском техником. Један од базена могао би и да се користи јер су прикључене пумпе за воду, филтери, измењивачи топлоте и партерни део са плочицама.

У периоду од априла до јуна 2016. године, дакле за свега три месеца, базени из београдске Арене премештени су у Врњачку Бању.

Будући ватерполо национални центар у овој фази изградње захвата површину од 12.000 метара квадратних.

Трошкове изградње у висини од 155 милиона динара покрили су Влада Србије и локална самопурава.

"Обавеза по том првом уговору је била да се комплетна техника и два базена, односно три базена, инсталирају, постави њихова техника и пусте у погон. Ми смо то урадили пре годину дана и они су у статусу отврених базена. Могу се користити за купање али ми нисмо их користили за купање зато што желимо да одмах наставимо са другом фазом," каже Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

Друга фаза, односно покривање једног базена за ватерполо, обухвата инвестиције од 3,5 милиона евра али су због рационализације, трошкови смањени за трећину. Завршена је јавна набавка за извођача и пројектанта.

"Са леве стране налази се и тај будући затворени базен који подразумева да се надзидају просторије за све те пратеће објекте као што су свлачионице, санитарни простор и остало. Затим трибински простор као и да се уз тај простор предвиди једно савремено рационално загревање, климатизација и све остало што подразумева да такав један објекат у будућностиу функционише," објашњава Душко Магделинић, координатор за изградњу Националног ватерполо центра.

Радови ће бити настављени 2019 године. Након тога центар ће бити уступљен Ватерполо савезу Србије за припреме репрезентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво