Бесплатан превоз за најстарије Лозничане

Сви Лозничани старији од 65 година било да су пензионери или не, од недавно имају право на бесплатан градски и приградски аутобуски превоз. Нове олакшице и повољности најстарији житељи Лознице могу да очекују од јесени.

Око 3 и по хиљаде Лозничана старијих од 65 година до сада је искористило своје право на бесплатан аутобуски превоз на територији града.

Према речима пензионера, та повластица нарочито значи онима који живе у удаљеним селима и без икаквих примања, али и онима са минималним, пољопривредним пензијама којих је уједно и највише на подручју Лознице.

Да би најстарији Лозничани добили своју персонализовану картицу за превоз треба да се јаве Удружењу пензионера, и са собом понесу личну карту и једну фотографију, а трошкови израде картице иду на рачун града.

"Картицу сам подигао за себе и за свој супругу. Те ми картице значе хвала богу да могу да путујем, да обиђем своју општину, да не плаћам," каже Микаило Ракић, из Лознице, а Драган Михаиловић, председник Удружења пензионера из Лознице објашњава:

"То за седам дана све завршава и људи су врло задовољни, јер нема више проблема само покажу картицу која је са сликом, нема више да кажем гужви да се сад то проверава и тако даље, значи, много је добијено са овом општинском одлуком."

"Брига о нашим најстаријим суграђанима је један од приоритета руководства града. Поделом бесплатних повластица за градско приградски превоз је најбољи начин да поправимо квалитет живота лица старијих од 65 година. Наравно, у наредном периоду ми ћемо радити сличне акције и већ од јесени планирамо да све заинтересоване привреднике и предузетнике окупимо који ће пензионерима понудити одређене попусте на своје производе и услуге," наводи Дејан Сталовић, градски менаџер.

Картице за превоз су трајне и не изискују било какве додатне трошкове, али не важе за све превознике, већ за оне које су на конкурсу добили право за превоз путника на територији нашег града.

број коментара 0 пошаљи коментар