Нова фабрика воде у Ковачици

После 45 година мештани Ковачице добили су нову фабрику воде и сада ће имати пијаћу воду која задовољава све прописане стандарде квалитета. И становници околних села,посебно Идвора се надају да ће водоводна мрежа стићи и од њих, јер деценијама имају неупотребљиву воду за пиће.

Иако имају изграђену водоводну мрежу, око 6.000 мештана Ковачице добијало је из бунара механичку филтрирану воду коју већина њих није користило за пиће, јер је вода имала и боју и укус.

Сада ће сви се надају бити много боље, јер је у изградњу савремене фабрике воде уложено 82 милиона динара.

Нова фабрика има дневну производњу од 1800 кубних метара пијаће воде која се добија из бунара дубоког око 25 метара.

Изграђен је и резервоар у који се чува пречишћена и омекшана вода за даљу употребу,а ту је сад и контактни базен у којем се отклањају гасови из воде.

"После 45 година од када ради наше предузеће и од када је изграђена водоводна мрежа у Ковачици коначно ћемо имати пречишћену воду и што је најбитније омекшану воду без калцијума.Сад имамо и сигурност и у квалитету и у сбнабдевању," каже Златко Сианта, директор ЈКП ЕЛАН-Ковачица.

Ковачичани су решили проблем пијаће воде, али је тренутно најтеже мештанима Идвора који не могу да користе ни техничку воду.

На нову фабрику воде моћи ће да се прикључи још једно насељено место,а рачуница ће показати да ли је исплативије да се доведе водоводна мрежа до Пупиновог родног села или да се гради посебан пречистач пијаће воде само за Идвор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво