Реновирање и пресељење школа у Смедерву

Када је прошле године донета одлука да се преместе две средње и једна основна школа у Смедереву, почело је реновирање Економско - трговинске школе. Радови још трају, тако да се још не зна када ће бити пресељење.

Најбројнија школа, коју похађа готово 1300 ученика, Економско - трговинска, већ две године одржава наставу у просторијама Основне школе „Јован Јовановић Змај", само у другој смени, јер у првој наставу имају основци.

Према новој расподели, Екомомско- трговчка ће и остати у том објекту.

„Ми смо знали, сви наши родитељи су обавештели. Ученици су на упису обавештени да овде крећемо од 1. септембра, али са нормалним радом, у две смене на 45 минута, тако да не постоји никакав проблем," каже Виолета Ђорђевић, директорка Економско - трговинске школе.

ОШ „Јован Јовановић Змај" би требало да се врати у овај објекат из које је изашла 1990. године, међутим, за основце овај објекат је тенутно неуслован јер нема школско двориште.

Радови на адаптацији дворишта за основце, нису почели, а реновирање Економске - трговинске школе у коју би требало да се пресели Текстилно- технолошка и пољопривредна школа „Деспот Ђурађ" траје већ две године.

„Међутим није то проблем 1. септембар, ми смо планирали да кренемо да радимо од 20. августа јер нам иду поправни испити, разредни испити, значи то је неизвесно питање и времена је све мање и мање," Миладин Виторовић, директор Текстилно - технолошке и пољопривредне школе" Деспот Ђурађ".

Динамика радова диктира и пресељење, уколико све буде готово до 20. августа, онда ће ђаци Текстилно - технолошке и пољопривредне школе бити трајно смештени у некадашњу Економско трговинску школу, јер у оквиру тог објекта постоји економија на којој похађају стручну праксу.

А ђаци Основне школе „Јован Јовановић Змај", уколико не добију двориште, остаће, и даље привремено, у некада за њих грађеној школи.

 

број коментара 0 пошаљи коментар