Коњичке свечаности у Шапцу

Шабац је протеклог викенда оправдао епитет "српског Кентакија". На хиподрому у том граду одржане су традиционалне Коњичке свечаности, спортска манифестација која окупља највећи број посетилаца. За даме је, по обичају, шешир био обавезан реквизит.

Префињеност природе и људи, историја, престиж и елеганција на једном месту- хиподрому у Шапцу, где је традиција коњичког спорта дуга два века.

За два дана Коњичких свечаности, пред више хиљада посетилаца, у десет трка надметало се 90 најбољих галопера у региону.

Четврти пут, борећи се за Краљев ловор, у трци Меморијал краља Александра, тријумфовало је грло Мерион, штале Интергај из Бијељине.

"Престиж, мање-више. Велико нам је задовољство, више волимо да победимо него да учествујемо. Трка је била добра, коњ добар, џокеј га је добро водио," каже Слободан Јовановић, власник победничког грла.

Захваљујући добрим условима за смештај коња, тренерима и јахачима, Шабачки хиподром, најбољи је тренинг центар,од Пеште до Атине.

Овде тренира две трећине укупног броја расних галопера у земљи, а све их је више из региона.

"Овде су коњи власника који живе у Милану, Бечу, Цириху, неки коњи из Хрватске, Босне, тако да из године у годину све то напредује", објашњава Совраније Чоњагић из организационог одбора Коњичких свечаности.

И ове године, програм Коњичких свечаности, на простору од 20-ак хектара траве и зеленила, прилагођен је за све генерације, од школе јахања, промоције спортова и волтижера, параде фијакера и запрега до ревије шешира.

Посебно узбуђење донео је избор за најшармантнију даму са шеширом и модна ревија најмлађих Шапчанки.

"Могу да кажем да је осећај изузетан! Сва ова атмосфера овде. Све је заиста фантастично! Дан је прелеп, као и сваки други дан на шабачком хиподрому", каже Јована Марковић, победница избора за најшармантнију даму.

Догађаји на хиподрому, спој су традиције и модерног Шапца, а развоју коњичког спорта значајно доприноси школа јахања у оквиру Средње пољопривредне школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи