Ниш: Шампион локалног развоја

Град Ниш један је од добитника НАЛЕД-овог признања „Шампиони локалног развоја". Ову награду Ниш је добио за стварање позитивног пословног окружења.

 

НАЛЕД-ову награду за шампиона локалног развоја, град Ниш је добио за привлачење страних инвестиција. Због тога се број незапослених у Нишу смањио за 10.000 у последњих 6 година. Кажу да је за стране инвеститоре најважнија сигурност и брза реализација инвестиције:

"Сигурност у смислу да ће капитал овде бити безбедан, а са друге стране врло им је важно да у овим динамичним временима када тржиште захтева свакодневне промене и када се пројекти раде у врло кратким роковима да сам почетак реализације њихове инвестиције буде што пре", каже Михајло Здравковић, Градски већник.

То потврђују и у немачкој компанији Леони, која је ове године у новом погону у Нишу запослила 1100 радника:

Александра Пешић, заменица генералног директора компаније Леони у Србији каже: „Наша искуства су заиста изузетно позитивна. Увек смо имали позитиван одговор и брзина решавања проблема и сваког нашег захтева је сагледавана на прави начин".

Велике заслуге за овај успех Ниша, припада Канцеларији за локални економски развој која је реализовала више од 20 инвестиција.

"Ми смо креирали модел који се показао добар и све инвестиције које су реализоване у граду и које су у фази реализације завршавају се за 9 до 12 месеци", каже Милан Ранђеловић, директор КЛЕР-а.

Због овакве ситуације, у Ниш су почеле да долазе и високо-технолошке компаније као што су Цумтобел, ИМИ и Џонсон електрик.

Александар Милићевић, председник Регионалне привредне коморе Ниш: "Не треба заборавити да смо ми као регион, по резулатима спољно-трговинске размене најбољи у Србији и имамо суфицит у тој размени од око 200 милиона долара".

Ниш је почетком ове године у британском часопису Фајненшл тајмс уврштен у категорију европских градова будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво