Младеновићи направили свој рај на Власинском језеру

Велики број Лесковчана током лета о мору не размишља, јер су свој рај направили на Власинском језеру. Међу њима је и породица Младеновић. На свом плацу Десимир познати лесковачки ортопед и његова супруга Љиљана обновили су стару воденицу, направили мали водопад, узгајају органско воће и поврће.

Пре само десетак година овде је била само ледина, пуна корова и мочварног земљишта.

Али доктор Десимир Младеновић познати лесковачки ортопед и његова супруга Љиљана тачно су знали шта желе и како то да ураде.

Засукали су рукаве и направили свој рај поред Власинског језера. Преусмерили су ток малог потока, обновили стару воденицу из 1934. године и данас уживају.

"Брдо низ које се поток спуштао пресекао сам озидао каменом и направио водопад који је висок 2 и 80 изузетан је вода жубори имате утисак да сваког тренутка пада киша," каже др Десимир Младеновић

Код Младеновића често долазе пријатељи на одмор и уживање. Највише воле кад им додју унуци који живе у Нишу и у Швајцарској. Тада је задовољство највеће.

"Сама слика говори више од речи били је изузетно тешко али је увек и велика воља била присутна. Најсрећнија сам када смо сви ту на окупу деца унуци и наравно пријатељи," наводи Љиљана Младеновић.

Поред чистог ваздуха предивне природе Десимир и Љиљана на свом имању узгајају и органско воће и поврће.

Јагоде имају изузетну сласт а кромпир саде на посебан начин.

*На трави или земљи поставимо дебљи картон. На картону се стави једна одређена количина земље хумуса и стави се кромпир. Преко тога ставимо траву коју смо покосили у дворишту и то тако остаје трава има улогу изолатора," објашњава др Десимир Младеновић.

Власинско језеро је чаробно, а његове тајне се откривају ако се препустите и прилагодите природи.

Десимир и Љилана Младеновић су то знали и направили себи кутак којим се данас поносе. Поред ове лепоте о времену и мору не размишљају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи