Обнављају се школе у многим местима у Србији

Основну школу „Синиша Јанић" у Власотинцу која се комплетно реновира посетио је министар Младен Шарчевић. Почела је и комплетна реконструкција четворогодишње основне школе у сремском селу Беркасову.

Министар просвете Младен Шарчевић посетио је Основну школу „Синиша Јанић" у Власотинцу која се комплетно реновира.

Преко Канцеларије за управљање јавним улагањима обезбедјено је 77 милона динара.

Адаптирају се најпре спрат и поткровље како би 1. септембра било обезбеђено довољно простора за несметан почетак школске године за 700 ученика.

Реформа образовања подразумева добре плате, реформу програма, реновирање објеката и на крају дигитализацију рекао је министар Шарчевић у Власотинцу.

„Влада Србије је ове године из много извора, значи са више министарстава од просвете, привреде, правде и нарочито Канцеларије за јавна улагања, определила велика средства. Значи у овом тренутку је негде при завршетку 99 школа где су грантови по милион евра, али има и доста школа по милион и по евра значи, још 26 школа се сада интензивно ради међу којима је и ова школа и још 9 школа ће почети за неки дан.То је само из једног извора. Тако да оно што је започето пре 2 године да се интензивно улаже у школске објекте сада се то интензивно наставља," рекао је ресорни министар Младен Шарчевић.

До почетка школске године и четворогодишња основа школа у Беркасову, селу на обронцима Фрушке горе добиће нов изглед. 

Почела је комплетна реконструкција од крова до инсталација, грејања и намештаја.

За обнову школе Европска Унија је кроз програма Уједињених нација за развој издвојила је 64.000 долара.

За сремском село на граници са Хрватском са око 500 домаћинстава ова инвестиција је изузетно значајна.

"Битно је зато што се тих четрдесет ђака који похађа сваке године се повећава број ђака што значи да људи остају да живе овде, када виде да је школа таква каква ће бити, то ће можда другима још који се одлуче да живе овде бити мотив," наводи Ивица Јовић, помоћник председника општине Шид.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи