"Лозница из ваздуха" - апликација за домаће и стране туристе

У другом циклусу такмичења за градове и општине „Шампиони локалног развоја" у организацији НАЛЕД-а и РТС-а, Лозница је понела вицешампионску титулу у категорији Промоција турзима и културе.

Град Лозница и Туристичка организација су током протекле и ове године акценат ставили на дигиталну промоцију туризма, а туристима омогућили виртуелне туре помоћу мобилне апликације.

Свим туристима који пре доласка пожеле да се упознају са знаменитостима Лознице, или да се боље снађу у самом граду, од недавно је омогућен виртуелни приказ града помоћу апликације "Лозница из ваздуха".

"Деведесет посто туриста се путем андроида опредељује коју ће локацију да посети да ли за викенд да ли у току године, управо на том телефону сада може да прегледа цео град. Значи, најпре да погледа целу територију града из ваздуха, а затим виртуелним путем да се прошета кроз Тршић, кроз двориште манастира Троноше, да уђе у Вукову кућу, или да се прошета парком у Бањи Ковиљачи", каже Снежана Перић, директорка Туристичке организације града Лозница.

Туристичка организација покренула је и нов модерни сајт са ажурираним информацијама и фотографијама високе резолуције. Посетиоцима туристичког инфо центра доступне се и наочаре за виртуелни приказ града, а на шеталишту постављен соларни туристички инфо пулт.

"Туризам према стратегији нашег локалног еконосмког развоја је препознат као један од стубова развоја и ми смо у последње време посебан акценат дали на дигиталној промоцији туризма ту смо постигли посебне резултате, повећан је број туриста, а тиме и туристички промет", објашњава Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Апликација Лозница из ваздуха свим туристима доступна је на сајту Туристичке организације, а све што је потребно јесте да имају мобилни телефон и бежичну мрежу. Осим виртуелног приказа Лознице, туристима је омогућена слика и са још шест локација у нашем крају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара