Станкићи имају најлепшу башту у Панчеву

ЈКП Зеленило из Панчева последњих десетак година организује такмичење за најлепше уређено двориште, балкон и јавну површину у граду. Горан и Драгана Станкић награђени су за најлепшу башту.

Када су пре неколико година почели да сређују своје двориште, Горан и Драган
Станкић из Панчева водили су се идејом да га претворе у мали парк, зелену оазу у којој ће одмарати и уживати.

Пошто обоје раде, нису хтели да саде превише цвећа, које не би стигли да заливају и одржавају, већ су се окружили украсним дрвећем.

Потврда да им се труд исплатио стигла је из ЈКП Зеленило, које их је наградило за најлепшу башту.

„Парк је дугачак, а узак, па смо гледали да стаза кроз њега вијуга и да има више централних зона. То су савети стручњака, које смо се трудили да испоштујемо," објашњава Горан Станкић.

Станкићи су се трудили да двориште уреде са мером, без сувишних детаља, а инспирацију су тражили у расадницима, помало и на интернету.

Посла око биљака, наравно, највише има лети, када треба чешће заливати.

„Највише има посла око туја, оне траже највише заливања. Сада смо дошли до неког нивоа када нема превише посла, само шишамо траву. Кад се воли, ништа није тешко," наводиДрагана Станкић.

Горан и Драгана су од Зеленила добили ваучер на 10 хиљада динара да купе саднице за свој врт, а основна идеја такмичења је да се што више улепша град и простор у коме живимо.

„Желели смо да инспиришемо људе да покажу и другима оно што су урадили, да дају пример како то може лепо и маштовито да изгледа, без много материјалних средстава, а са пуно љубави. То заиста изгледа фантастично," каже Жења Маринковић, пејзажни архитекта.

Награде су добили и Панчевци који су најлепше уредили свој балкон или заједнички стамбени простор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се