Сестре Шеровић талентом освајају награде

Са свих такмичењима на којима су до сада учествовале, сестре Бојана и Ивана Шеровић из Врњачке бање, враћају се са престижним признањима. Награде више не броје, као ни петице у основној школи. Музичко образовање су започеле у Музичкој школи "Стеван Мокрањац" у Краљеву, а од прошле године су ученице школе за музичке таленте у Ћуприји. И током распуста, који проводе у родном месту, вежбају три до пет сати дневно.

Свој таленат и љубав према музици, најпре на клавиру показала је Бојана Шеровић, сада већ тринаестогодишњакиња, која упоредо свира и виолину. Њена, две године млађа сестра Ивана, определила се само за виолину. Вежбају засебно, али понекад приреде заједнички мини концерт.

"Прво сам почела да свирам клавир у школи "Стеван Мокрањац" у Краљеву, и две године касније сам почела и виолину, и сада их свирам упоредо. Неки моји планови за следећу годину, то је неколико међународних такмичења, планира се и неко иностранство, надам се да ће то и да се оствари", наводи Бојана Шеровић, пијанисткиња и виолинисткиња.

И сестра – Ивана Шеровић, свира виолину од шесте године.

"Најдража награда које до сада имам је награда са републичког такмичења у Београду. Узор ми је Јулија Фишер пошто она тако лепо свира и свиђа ми се", наводи Ивана Шеровић, виолинисткиња.

Од претходне школске године, ученице су школе за музичке таленте у Ћуприји.

"Њихове музичке способности које су на високом нивоу су такође лепо развијене, те је на нама као школи да наставимо тим путем, да их усмеравамо и пружимо оно што школа за музичке таленте може да пружи, а то је пре свега – заједничко музицирање, камерно музицирање, свирање у оркестру. Наше је задовољство то што су родитељи имали поверење у школу за музичке таленте да упишу обе своје ћерке", наводи Данијела Јовић, директорка школе за музичке таленте у Ћуприји.

Родитељи – отац Љубомир, пензионер и мајка Биљана, незапослена, нису музички образовани, али су највећа подршка девојчицама.

"Као мајци кажем – наравно да је тешко, оне су сада у осетљивим годинама 13 и 11, али смо се супруг и ја помирили са тим да оне буду тамо јер сматрамо да је то најбољи пут за њихово квалитетно школовање и надам се успешну будућност и каријеру у музици", наводи Биљана Шеровић, мајка девојчица.

Љубомир Шеровић, отац девојчица наводи да су трошкови за њихово школовање доста велики, и додаје да се сналазе, јер је како каже – све подређено њима двема".

Уз проверено показан таленат у престижној музичкој школи, сестре Шеровић су и у основној школи, ученице за пример са свим петицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво