Игре без граница у Ваљеву

У Ваљеву су одржане летње "Игаре без граница" у оквиру каравана спортско - рекреативног, забавног и такмичарског типа "Игре градова". Учествовало је на стотине младих људи, а било је и аплауза и смеха и непланираног купања.

Град победник из Србије имаће прилику да учествује на великом међународном финалу са још 16 земаља 2020. године у Луксембургу.

Ужичани су били убедљиво најбољи у „Играма без граница" на базену у Петници.

Следе их екипе из Љига и Чачка. Осим воље и жеље да се учествује у овом међународном спортско-забавном пројекту, критеријум је да екипу чине две девојке и четири момка.

„Ја сам тренер, ово је тренер, оно је тренер, још један тренер, бивши кошаркаш и пливачица једна," каже Бојан Благојевић из Ужица.

Марко Максимовић из Љига објашњава како се кандидовала његова Одбојкашка екипа.

„Неко нам је јавио да постоје ове игре, такмичење, како год и ми смо, као нешто се договарали да пријавимо екипу, то смо и урадили. Дошли смо овде да се дружимо, пре свега, да се забавимо, а резултат је сасвим случајно дошао."

„Нама је искрено циљ да прођемо на Златибору, с обзиром да смо прошле године били на Златибору и ово нам је више билокао нека увертира," објашњава Крстина Петровић из Чачка.

Учестовали су и тимови из Осечине, Уба и Лајковца. Ваљево је имало две екипе. Тешњарци су игре завршили на шестом месту. Успешнији Ваљевци на четвртом, а њихов такмичар постигао је нови рекорд у игри "што пре дохвати пршуту".

„Овде је потребно бити свестран, лепо пливати, координација на води и доста смеха и шале," каже Никола Ивановић из Ваљева.

Осим пршуте, игре су и летећи ватерполо, спасавање туристкиња, вошарка и весло. Лајковачка екипа због освојена два поена у пет игара није туговала.

„Јесте два поена, али забавно је било, то је и циљ овога свега, да се упознамо са људима из других градова, тако да смо стварно презадовољни," наводи Лазар Костадиновић из Лајковца.

Игре без граница, које су обновљене 2010. године као „Јадранске игре", рашириле су се и у Србији организују трећу сезону.

„Иамо укупно 40 градова који су ушли у сустав такмичења, значи, то значи да отприлике сто и двадесет спортиста се такмичи ове године на Играма градова у Србији. То је феноменално. Ове године имамо јако пуно познатих спорташа, државних првака у разним спортовима, феноменалан одазив и то ме изузетно задовољава као организатора," објашњава Мирослав Кирк, аутор пројекта.

 Такмичари у оквиру Игара градова следећи полуфинални сусрет имаће у Чачку 20. јула.

број коментара 0 пошаљи коментар