Кинески Мали лабуд на сцени Књажевско-српског театра

Музичко-плесна трупа "Мали лабуд" из кинеске провинције Шанси представила се Крагујевчанима. Ова трупа део је "Дечје палате општине Лианху", која је у свету позната као дечја ваншколска образовна установа која сваке године има десет хиљада полазника.

У Књажевско-српском театру гости из Кине јуче су извели десет  плесно-певачких нумера, међу којима је плес са малим теракота ратницима, затим Душа кинеског кунгфуа посвећена борилачким вештинама - традиционални плес са дугим рукавима.

Гости из Кине представиће плесом и традиционалну оперу провинције Шанси, а публика ће бити у прилици да чује и традиционални музички инструмент ерху и друге.

Музичко-плесна трупа "Мали лабуд" саставни је део "Дечје палате општине Лианху", која је позната широм света као дечја ваншколска образовна установа са 10.000 полазника сваке године.

У настојању да што већем броју деце учини доступним веома квалитетне образовне програме, ова установа за децу у граду Сјану организује више од 600 курсева посвећених плесним, музичким, извођачким и ликовним уметностима, калиграфији, учењу енглеског језика, роботици, шаху, стоном тенису и друго.

Дечја палата смештена је у модерном здању од 16.000 квадратних метара изграђеном 1985. године у непосредној близини Андигмена, западне капије градских зидина Сјана.

Трупа "Мали лабуд" успешним плесним, певачким и сценским наступима остварује своју мисију промовисања културе и уметности у оквиру културних размена и на такмичењима, у до сада, више од 33 држава и региона у Европи, Америци, Јапану и Јужној Кореји, Африци, Мароку, Дубаију, Малезији, Сингапуру, Хонгконгу.

број коментара 0 пошаљи коментар