Кинески Мали лабуд на сцени Књажевско-српског театра

Музичко-плесна трупа "Мали лабуд" из кинеске провинције Шанси представила се Крагујевчанима. Ова трупа део је "Дечје палате општине Лианху", која је у свету позната као дечја ваншколска образовна установа која сваке године има десет хиљада полазника.

У Књажевско-српском театру гости из Кине јуче су извели десет  плесно-певачких нумера, међу којима је плес са малим теракота ратницима, затим Душа кинеског кунгфуа посвећена борилачким вештинама - традиционални плес са дугим рукавима.

Гости из Кине представиће плесом и традиционалну оперу провинције Шанси, а публика ће бити у прилици да чује и традиционални музички инструмент ерху и друге.

Музичко-плесна трупа "Мали лабуд" саставни је део "Дечје палате општине Лианху", која је позната широм света као дечја ваншколска образовна установа са 10.000 полазника сваке године.

У настојању да што већем броју деце учини доступним веома квалитетне образовне програме, ова установа за децу у граду Сјану организује више од 600 курсева посвећених плесним, музичким, извођачким и ликовним уметностима, калиграфији, учењу енглеског језика, роботици, шаху, стоном тенису и друго.

Дечја палата смештена је у модерном здању од 16.000 квадратних метара изграђеном 1985. године у непосредној близини Андигмена, западне капије градских зидина Сјана.

Трупа "Мали лабуд" успешним плесним, певачким и сценским наступима остварује своју мисију промовисања културе и уметности у оквиру културних размена и на такмичењима, у до сада, више од 33 држава и региона у Европи, Америци, Јапану и Јужној Кореји, Африци, Мароку, Дубаију, Малезији, Сингапуру, Хонгконгу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се