Чачани подигли одбрамбени бедем на Атеничкој реци

Због велике количине кише, прошлог викенда у Чачку, излиле су се речице и поплавиле стотинак домаћинстава у приградским насељима. Грађани и Цивилна заштита града Чачка подигли су одбрамбени насип на Атеничкој реци како се слична ситуација не би поновила.

Набујале реке нису бирале пут. Вода се преливала и из дубоких корита. Становници насеља уз речице које ретко достигну такав водостај кажу да је изливању, поред кише, допринело неуређено корито и непостојање кишне канализације.

Одбрамбени бедем једно је од решења у случају великих киша. За неколико дана подигнут је уз десну обалу Атеничке реке, на обали где је угрожено насеље.

Насип који је у Атеници постојао прошлог викенда није био довољан. Неки делови, иначе санирани 2014, пробијени су у међувремену. Сада је подигнут већи који ће, надају се сви, одбранити куће на десној обали Атеничке реке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво