Дан отворених врата за будуће полицајце у Нишу

Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са подручним полицијским управама, организовало је Дан отворених врата како би младе људе информисало о конкурсу за полицијску обуку, условима, поступку избора кндидата и о квалификационом испиту.

Имају мање од 24 године, завршили су средњу школу, здрави су и физички спремни, желе да постану полицајци и раде у служби грађана.

Углавном се полицајци гледају другачије, као часни људи, људи који помажу другима, каже наш саговорник: "Зато сам спреман да идем даље."

Неки се одлучују за тај позив јер сматрају да је државни посао бољи од приватног. Ни девојке се не плаше тог одговорног посла.

На конкурс за основну полицијску обуку који организује Министарство унутрашњих послова, заинтересовани се пријављују у својим местима. Нишкој Полицијској управи пријавило се до сада око стотину кандидата, а њих десеторо биће примљено на обуку у Сремској Каменици, и запослено у нишкој полицији.

"По доласку стичу звање полицијског приправника и настављају обуку и усавршавање да могу посао да обављају самостално", истиче Ненад Симић, официр Одељења полиције. "Обучавају се за послове униформисаог полицијског службеника. Постати полицајац или инспектор у полицији захтева доста одрицања, усавршавања, едукације."

Рок за пријављивање кандидата је 20. јул. Следе провере и тестирања, а затим обука оних који испуњавају све услове у Сремској Каменици и посао полицијског службеника у месту пребивалишта.

број коментара 0 пошаљи коментар