Настављена градња Хируршког блока у Врању

У Врању је пре тринаест година почела изградња новог Хируршког блока у Здравственом центру. Међутим, после седам година радови су заустављени јер није било новца. Средствима Европског прогреса, Министарства здравља и локалне самоуправе, изградња је настављена прошле године.

Уређују унутрашњост зграде, постављају грејање, вентилацију, инсталације, уграђују лифтове, стерилизаторе.

Болница под једним кровом или нови Хируршки блок обухвата шест хиљада квадрата на шест етажа.

Ту ће бити ургентно одељење, хирургија, патологија, породилиште, шест операционих сала, интензивна и полуинтензивна нега, дијагностика и информациони центар, истиче  др Драган Величковић, директор Здравственог центра у Врању:

"Имаће деведесет кревета, 12 у интензивној нези, шок-соби и шест у полуинтензивној, остатак на Хирургији."

Из европског развојног програма Прогрес издвојено је 2,8 милиона евра, Министарство здравља финансира куповину опреме и радове са милион и по евра, локална самоуправа а са 280 хиљада евра инфраструктуру. Хируршки блок ће бити спојен са старим павиљонским делом.

"Обезбеђена је пројектно-техничка документација за стари део који је финансирао ЕУ Прогрес са 50 хиљада евра", каже др Слободан Миленковић, градоначелник Врања. "Ми ћемо, преко Канцеларије за јавна улагања, ући у реконструкцију старог дела."

У врањском Здравственом центру лечи се око 300 хиљада становника Пчињског и Косовско-поморавског округа. Хируршки блок ће како је најављено, почети да ради идуће године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво