Прокупље: Највеће интересовање за пољопривредну и медицинску школу

Мали матуранти у Прокупљу и ове године највише су конкурисали за место у пољопривредној и медицинској школи. Као и у другим местима, владало је велико интересовање и за информатичко одељење.

Данас и сутра у школе се уписују будући средњошколци. И у Прокупљу је, као и у другим местима, владало велико интересовање за информатичко одељење, које се овде формира први пут, у Гимназији.

Пријавило се 36 ученика, али је тест из математике прошло само осморо, који су на тај начин и стекли услове за упис.

Тај престижни смер могу да упишу само најбољи.

„Ми се надамо да можда у другом кругу, да и Министарство нам на неки начин помогне да то буде са мањим бројем ученика од предвиђеног, да ове године кренемо са овом причом, па за следећу годину, надамо се да ће ученици на време да крену са припремама и да боље ураде тај тест из математике за ИТ одељење," каже Драган Минић, директор Гимназије Прокупље.

Највеће интересовање за упис и ове године било је за пољопривредну и медицинску школу коју уписују деца не само из Прокупља већ из свих градова јужне Србије.

"Долазим из Грделице. Овде ћу уписати смер за педијатра. Становаћу у Дому. ово ми је била жеља од малена", каже Сања Вукадиновић из Грделице, а Сандра Роглић из Куршумлија наводи:

"Ја сам од првог разреда желела да упишем за ветеринарског техничара и баш сам срећна што сам упала јер ми је то била прва на листи жеља."

Други уписни рок је 11. јула, па сви они који не успеју да се упишу могу то учинити тада.

Слободних места у Прокупљу има 46, највише у техничкој школи.

 

број коментара 0 пошаљи коментар