Дела три сликара у смедеревској галерији

У смедеревском градском Музеју отворена је изложба слика тројице уметника - Предрага Благојевића, Стефана Тасића и Луке Трипковића. Изложена дела настала су у периоду од 2016. до краја 2017. године.

Три потпуно различита уметника, генерацијски, темпераментом и сликарским наративом, кроз своја дела представљају проблеме и изазове са којим се суочава савремено друштво.

Предраг Благојевић, Стефан Тасић и Лука Трипковић изложили су дела настала су у периоду од 2016. до краја 2017. године.

"Сва та питања и ти проблеми савременог света су заправо и наши проблеми, наравно у другим размерама у зависности од тога где живите, али ми то све осећамо и на све то би требало да имамо равноправно право и могућност да дамо одговор", каже уметник Лука Трипковић.

Наташа Радосављевић Кузмановић, директорка Галерије савремене уметности, објшњава:

"Без обзира што излажу исти медиј, слику, они се баве једним концептуалним питањем, односно, критички промишљају вредности које се налазе у основи савремене европске цивилизације."

Галерија савремене уметности била је деветнаест година на градском Тргу, у простору који је, због своје отворености, привлачио велики број истакнутих уметника са домаће и стране сцене. Међутим, зграда је врећена наследницима, а галерија измештена.

"Вратили смо се у нашу матичну кућу, да кажем, пошто је градска галерија сектор музеја у Смедереву, и у њиховој изложбеној Сали реализујемо наше програме, настављамо сезону 2018 у овом простору", наводи Наташа Радосављевић Кузмановић, директорка Галерије савремене уметности.

Ово привремено решење требало би да се разреши до краја ове излагачке сезоне и да галерија добије свој простор.

А после ове изложбе, пред публиком ће се наћи међународна изложба фотографија и још пет подједнако јединствених концептуалних изложби у овој сезони.

број коментара 0 пошаљи коментар