Победа на Власинском лету - карта за Гучу

Завршено је 33. Власинско лето. Осам трубачких оркестара, од 19 такмичарских, учествоваће на Сабору трубача у Гучи. Најбољи међу њима је, по оцени стручног жирија, оркестар Кристијана Трајковића из Загужања код Сурдулице.

Круна 33. Власинског лета је проглашење победника и њихов наступ. У јакој конкуренцији победили су трубачи Кристијана Трајковића.

До сада је освајао награде као омладинац, долази из Загужања, села познатом по труби и трубачима.

"Осећај је, стварно, не знам како да вам опишем,презадовољан сам, победник Власинског лета, друга нам је година у сениорима, то је велика награда за нас", каже Кристијан Трајковић.

Председник стручног жирија био је магистар трубе из Скопља Стојанче Косовски. Много је талентованих трубача на југу Србије, али се, каже, осећа та додатна нијанса коју даје школа:

"Мислим да је школа најбитнија, мора да се постави систем правилног свирања и правилног дисања и хармонија у оркестру."

У публици и трубачи који су већ добили карту за Гучу, најбољи на такмичењу у Владичином Хану. Дошли су да подрже колеге, пријатеље.

"Ово је незаменљиво, ово је наша традиција, ово је, како да вам кажем, ми живимо за ово, Сурдулица, Владичин Хан и југ Србије, ми живимо за ово и за Гучу", наводи Саша Антић.

Жири је за најбољег трубача прогласио Владимира Ивановића из Загужања, а публика Стефана Младеновића из Врања.

Оркестар Елвиса Бајрамовића из Бојника добио је награду за најбољу песму и изворно музицирање, а за коло Милан Николић Доња из Грделице.

број коментара 0 пошаљи коментар