Сарадња шабачке болнице и Института за мајку и дете

Дечји ортопеди и физијатари са Института за мајку и дете, од овог лета, по потреби долазиће у шабачку болницу. Специјалисти из Београда, у почетку ће обављати прегледе и едуковати запослене, а у плану су и заједничке операције.

Циљ споразума између шабачаке болнице и Института за мајку и дете је унапређење заштите деце и омладине.

"Руководство Опште болнице је схватило да треба појачати здравствену заштиту деце и омладине, посебно у области ортопедије и физикалне терапије. То су две области, које поред других, Инситут за мајку и дете има веома развијене, а наша је жеља, да кроз знање које су експети тих области стекли у земљи и иностранству пренсу запосленима у шабачкој болници, докторима и медицинским сестрама. То ће бити велика корист за пацијенте због којих и постојимо", наводи др Радоје Симић, в.д. директор Института за мајку и дете.

Поред тога што ће специјалисти долазити у Шабац, успоставиће се контакт лекара у ове две установе, како би хитни случајеви на најбољи начин били збринути.

"Наша служба има 40 кревета, оперишемо преко осамсто деце годишње, а амбулантних прегледа има много више. Ја се надам да ћемо имати јако добру сарадњу, и да ће она да покаже добре резултате у лечењу наших малих пацијента из домена ортопедија, трауматологије, заједно са нашим физијатима да развијемо ту нашу здравствену заштиту деце у овом сегменту", истиче др Зоран Пауновић, начелник Службе за ортопедију Института за мајку и дете.

"Крајем лета очекујемо конкретне потезе и активности. Определили смо се да дечји ортопеди и физијатри долазе да раде консултативне прегледе, сходно потребама, касније ту сарадњу планирамо да проширимо на евентулне ортопедске интервенције. Њихови доласци значе прегледе и едукацију наших кадрова која је преко потребна, то је само почетак сарадње", најављуј др Слободан Поповић, в.д. директор Опште болнице Шабац.

Жеља надлежних је сарадња и у другим областима медицине. Болница у Шапцу нема свог дечјег ортопеда и физијатра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво