„Вечити" у борби за превласт

После паузе, поново се игра вечити дерби два најтрофејнија српска тима, "Дивљих вепрова" из Крагујевца и "СББ Вукова" из Београда, у недељу, од 17 часова, на Стадиону „Чика Дача" у Крагујевцу.

Ови тимови су најчешће састајили у финалу, а самим тим између себе поделили и највише титула шампиона Србије - по седам, тачније све изузев једне која је припала новосадским Војводама, 2015. године.
У последње време Крагујевчани су успешнији, пошто су тријумфовали у два претходна шампионата, најпре управо против Вукова, 2016. у Београду (53:29), затим и против новосадских "Дукеса" (24:16), а куриозитет је да је тај меч одигран пре тачно годину дана, у исто време и на истом месту када и овај, 8. јула 2017. од 17 часова и то управо на „Чика Дачи".

Актер прошлогодишњег финала био је и амерички вођа напада из редова Дивљих вепрова, Далтон Оливер, који је ове сезоне уз Остина Стабса из јагодинских "Стршљена" био најефикаснији са 32 тач-дауна.

"Иако смо прошле године освојили тиулу, у офанзиви нисмо одиграли онако како смо могли и осетио сам да имамо много тога да покажемо. То је био мој циљ током читаве године, да се вратимо у финале и да у нападу искажемо потенцијал за који сам сигуран да овај тим поседује", рекао је Оливер.

У регуларном делу сезоне „вечити" су се састали помало неуобичајено у првој утакмици, у којој су Крагујевчани били убедљиви на свом терену - 38:21. Од тада су оба тима надиграла све своје ривале и заслужено се нашла у финалу. Поред великог успона форме у оба табора било је и појачања, па нема сумње да нас очекује право финале.

Улаз на финале је бесплатан, а сви који желе да помогну клубу, али и да учествују у наградној игри у којој се између осталог дели и летовање у Грчкој за две особе, моћи ће да купе карту по цени од 200 динара.

број коментара 0 пошаљи коментар