Студенти Економског факултета на пракси у Крушевцу

Трећа група студената завршних година и мастер студија Економског факултета из Ниша, овог лета, су на пракси у крушевачкој градској управи, Фабрици мазива и предузећу Брами у Александровцу.

Ова стручна пракса спроводи се, са циљем оспособљавања младих за рад и примену теоријских знања, те повезивању образовног система и привреде у Србији. Око 200 Крушевљана студира на Економском факултету у Нишу.

Уговор о пословној сарадњи са Економским факултетом у Нишу потписала су и сва крушевачка  јавна предузећа попут Топлане, Пословног центра и Водовода као и Ауто мото савез Србије.

Након завршетка практичног рада у овим предузећима студентима ће се ова пракса евидентирати у додатку дипломе. По речима представника Економског факултета у Нишу и крушевачких предузећа овај облик сарадње је пример инклузије дуалног образовања.

Жеља Градске управе у Крушевцу je да се млади након завршених студија и обављене праксе врате у свој родни град. Они који буду успешни у привредним друштвима добиће и понуду за посао на позицијама где су стручну праксу и обавили.

 

број коментара 0 пошаљи коментар