Подземни контејнери у Врању

Град Врање у сарадњи са комуналним предузећем "КОМРАД" планира да на неколико локација, до краја године, постави подземне контејнере. Средства су већ издвојена од наплате такси за заштиту животне средине, а ускоро ће бити расписан и тендер за набавку тих контејнера.

Смеће и непријатни мириси из контејнера и ван њих, руже град и загађују околину. Локална самоуправа жели да промени ту слику. Постављањем подземних контејнера заштитиће се средина а град улепшати. Планирано је да се поставе на четири места у граду.

Врање ће бити први град у Пчињском округу који ће у ужем центру, подземним контејнерима решити проблем привременог одлагања смећа.
 
"Избећићемо ружну слику препуних контејнера",кажу грађани.

Комунално предузеће "Комрад" ће прилагодити постојећа возила подземним контејнерима.

Момир Стојиљковић,директор ЈП "Комрад" у Врању каже :" Могу  да се дограде дизалице које ће вадити те судове, тј. вреће и празнити у наше постојеће смећаре".

 Град ће расписати тендер за набавку подземних контејнера, средства су обезбеђена. У Врању има 360 обичних контејнера за смеће, а у околним селим 330.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво