Крушевац: У сусрет Дану науке

У сусрет обележавања Нацоналног дана науке и у част рођења Николе Тесле, крушевачки Центар за стручно усавршавање је у сарадњи са Научним клубом, за грађане у центру града организовао низ активности које имају за циљ промоцију и популаризацију науке.

Изложба "Девет (не)откривених погледа" и бројне радионице намењене су првенствено најмлађима. Највише пажње публике привукли су роботика, слагалице са сликама природних добара и националних паркова, огледи и ботанички експерименти.

Центар за стручно усавршавање Крушевац настао је као резултат пројеката Стручног усавршавања образовног кадра, захваљујући меморандуму о разумевању, потписаном пре петнаест година између влада Швајцарске – Агенције за развој и сарадњу и Министарства просвете. Центар има улогу регионалног лидера у области стручних усавршавања. 

Поводом Националног дана науке, 10. јула, Астрономско удружење "Еурека" организује јавно посматрање на брду Багдала са почетком у 21 час. За ову прилику телескопи удружења биће уперени ка Јупитеру, Сатурну и Марсу.

Током вечери разговараће се на тему науке, њеном значају за развој нашег друштва, али и о савременим достигнућима исте. Такође, биће речи и о првој летњој школи астрономије која се одржава на Јастрепцу.

Ова активност се реализује као део пројекта "Летња школа астрономије Јастребац 2018" који се реализује у оквиру Локалног акционог плана за младе града Крушевца, уз подршку партнера Канцеларије за младе, Туристичке организације града Крушевца и Центра за стручно усавршавање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара