Лозница - транзит за мигранте који иду ка Западној Европи

У последњих неколико месеци, у Лозници и околини, приметан је већи број миграната који покушавају да пређу границу са Републиком Српском и наставе даље ка земљама Западне Европе.

Колико је миграната тренутно у Лозници и свим осталим пограничним местима уз реку, Дрину тешко је тренутно проценити.

Углавном долазе из Пакистана и крећу се у групама од десетак људи. У близини градске аутобуске станице и парка мигранти углавном бораве чекајући превоз до села Борина где се налази железнички мост, преко којег покушавају да пређу у Републику Српску.

Они храбрији покушавају да препливају, или прегазе Дрину како би прешли на другу страну обале. Већина њих је без докумената и на илегалан начин покушава да оде из Србије.

Незванично, постоје чак и групе кријумчара које им нуде превоз чамцима преко реке, мигранти са којима са данас разговарала кажу да је цена по особи 120 евра.

Незванична информација је да су у полицијској акцији те групе разаткривене, спречени у намери и да је самим тим и миграната све мање у нашем граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво