Лозница - транзит за мигранте који иду ка Западној Европи

У последњих неколико месеци, у Лозници и околини, приметан је већи број миграната који покушавају да пређу границу са Републиком Српском и наставе даље ка земљама Западне Европе.

Колико је миграната тренутно у Лозници и свим осталим пограничним местима уз реку, Дрину тешко је тренутно проценити.

Углавном долазе из Пакистана и крећу се у групама од десетак људи. У близини градске аутобуске станице и парка мигранти углавном бораве чекајући превоз до села Борина где се налази железнички мост, преко којег покушавају да пређу у Републику Српску.

Они храбрији покушавају да препливају, или прегазе Дрину како би прешли на другу страну обале. Већина њих је без докумената и на илегалан начин покушава да оде из Србије.

Незванично, постоје чак и групе кријумчара које им нуде превоз чамцима преко реке, мигранти са којима са данас разговарала кажу да је цена по особи 120 евра.

Незванична информација је да су у полицијској акцији те групе разаткривене, спречени у намери и да је самим тим и миграната све мање у нашем граду.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 06. јул 2018, 18:57)
anonymous [нерегистровани]

Mrak

Migranti se skupljaju oko autobuske i železničke stanice u Loznici, a oko njih noću mrkli mrak. Prolazite pored grupica migranata kojih nekad ima 5-6, a nekad i po 30-40, a železnička stanica je potpuno u mraku, dok je autobuska veoma slabo osvetljena.