Камп за младе, оболеле од дијабетеса на Јастрепцу

На Јастрепцу је Друштво за борбу против шећерне болести из Крушевца организовало први камп за младе, који болују од дијабетеса. Током седмодневног дружења они ће стећи довољно знања и искустава за даљи живот без компликација које ова болест може да проузрокује.

Тридесеторо младих ће после предавања и радионица са лекарима, разговора са старијим особама које се годинама успешно носе са дијабетесом, покренути удружења и постати лидери, посебно у мањим срединама где о шећерној болести ретко говоре чак и породице са овим проблемом.

Десетогодишњи Лазар провешће са одраслима дан, два како би се припремио за свој први камп на Гочу.

Лазар Лапчевић из Крушевца каже: „Крушевачко друштво за борбу против шећерне болести препознало је потребу за образовање младих, посебно оних који ову болест добију после осамнаесте године".

Латинка Милојевић, председница Друштва за борбу против шећерне болести Крушевац истиче: „Изузетно је важан режим исхране на кампу, са којим је упознато особље кухиње".

Дијабетес од кога болује сваки десети становник у Србији не треба да буде хендикеп у животу. Зато је рад са младима и децом неопходан, како би схватили да њихова болест није препрека за даљи живот, студије, запошљавање и планирање породице.

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 23. јул 2018, 16:34)
Milorad Nikolic [нерегистровани]

Deca obolela od dijabetisa

Postovani,
Imam dete starosti 13 god obolelo od dijabetisa koje je na insulinskoj terapiji.Na koji nacin se mozemo prijaviti za neki letnji kamp.
Unapred hvala,pozdrav iz Valjeva