Инвестиције стижу у Трговиште

Општина Трговиште једна је од неразвијених у држави. Ипак, последњих година има помака, захваљујући субвенцијама. Отварају се фабрике, а свако радно место значи и останак становника.

Долазе инвеститори у Трговиште, оживљавају Индустријску зону. Погони "Пчиње" и некадашње фабрике зечева поново су покренути после две деценије пропадања.

Делатност је промењена, сада производе пластику и пчеларску опрему. Упослено је шездесетак радника у оба предузећа.

"Чекао сам три четири године, радио сам приватно", каже радник Далибор Арсић.

"До краја године повећећемо обим производње, укључити у рад још машина, запослити још радника, биће укупно 19", најављује Игор Стојменовић, директор фабрике "Тргопластика" у Трговишту.

После двоипогодишње паузе, у Радовници опет ради фабрика дечјих креветића, са 42 радника. Очекују нове улагаче.

"Имамо у најави још једаног већег инвеститора из Грчке за производњу и прераду рибе. Тако да рачунамо, да ће се у Трговишту упошљавати што више људи и остајати на овим просторима", каже Ненад Крстић, председник Општине Трговиште.

Општина и Канцеларија за младе реализују пројекте запошљавања образованих људи. Посао је од прошле године до сада добило 70-ро, а на тржиђту рада нема младих са дипломом.

"Завршила сам факултет, почела сам да радим, задовољна сам и могу да кажем да услови нису толико лоши за живот", каже Андријана Филиповић из Трговишта.

Од 5.000 становника 1.000 је незапослених. Општина даје субвенције за склапање бракова, подстиче наталитет. Пре шест година рођено је 17 беба, а прошле 68.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво