Одбојкашки камп у Зрењанину

Одбојкашки камп са најдужом традицијом у Војводини, одржава се сваког лета у Зрењанину. На овом кампу су своје прве кораке начиниле познате одбојкашице, а међу њима су имена Јоване Бракочевић и Маје Огњеновић најпознатија.

Управо је Маја Огњеновић ове године посетила камп на коме осим деце из Србије учествују и одбојкашице са Кипра.

Међу пет одбојкашица које су дошле у Зрењанин како би усавршавале одбојку налази се и Татјана Дорину.

Њене амбиције су да постане позната одбојкашица у својој земљи.

"Знатно боље је овде него на Кипру и нема пуно деце што играју одбојку тамо на Кипру, тако да више волим овде да играм," каже Татјана Дорину.

Ово је спортски камп на коме се може учити од најбољих. Своје умеће и неке од одбојкашких тајни пренела им је прослављена репрезентативка Маја Огњеновић.

"Мислим да је то једна јако позитивна ствар и да њима може доста да користи. А опет понављам, нисам имала прилику да у другим земљама видим како, како те ствари уствари функционишу, али верујем да је Србија што се тиче тога врло посебна," објашњава Маја Огњеновић.

Организатор кампа доктор наука у области одбојке Миленко Вуковић, истиче да су организацијом овог кампа желели да пруже прилику девојчицама које воле одбојку да је играју и за време школског распуста:

"Јер смо видели да управо на крају школске године многа деца не одлазе на море, бање већ остају код својих кућа. Да би испунили слободно време ми смо дошли на идеју давне 2001. године и од тада до данас увек у првој половини јула месеца, овако се окупљамо," наводи Миленко Вуковић, руководилац кампа.

Статистика показује да се највише девојчица у спорту опредељује управо за одбојку.

"Од женске популације у Србији у школском спорту, деца која тренирају било који спорт, око 70 посто се бави и тренира одбојк," каже Петар Богуновић, председник Одбојкашког савеза Војводине.

Ове године ће одбојку учити око 80 девојчица у више узрасних категорија. Поводом дугогодишњег промовисања одбојке, Плакете Одбојкашког савеза Војводине добили су Маја Огњеновић и организатори кампа.

 

број коментара 0 пошаљи коментар