Летњи ред вожње аутобуса у Крагујевцу

У јавном градском и приградском саобраћају на територији Крагујевца од 1. јула примењује се летњи ред вожње, који је донео нове, али и измењене сталне и сезонске линије и више полазака.

У Крагујевцу ће, јавни градски и приградски превоз, у наредне три године, обављати исти превозници као до сада.

Они су спремни да све услове уговора са Градском агенцијом за саобраћај испуне и својим квалитетом унапреде превоз у Крагујевцу и околини.

Уговором је повећан број полазака за 16 одсто, односно за 20 аутобуса више него до сада.

Значајније промене Крагујевчани могу да очекују у року од три месеца, када ће сва возила морати да буду у истој боји, коју одреди Агенција, а особље ће бити униформисано.

"Тражили смо да превозници поседују клима уређаје у сваком возилу, тражили смо да имају електричне дисплеје за најаву аутобуских стајалишта, да аутобуси буду опремљени вај - фајем и камерама", каже Александар Поповић, директор ГАС-а за комерцијалу.

Градска агенција за саобраћај је, у складу са Стратегијом града о смањењу загађења, донала одлуку да је минимум стандарда ЕУРО 4 мотор, који мање загађују околину, али самим тим ће на улицама бити знатно млађа и квалитетнија возила, а у догледно време и потпуно нова.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво