Делиблато: Када краве праве штету

На позив гледалаца из Делиблата наша екипа посетила је то село у Општини Ковин. Мештани кажу да им велике проблеме и штету праве краве, чији је власник комшија који не брине о њима и пушта их да слободно шетају по селу. Обраћали су се, кажу, бројним институцијама и нико им није помогао.

Двориште Романце Ритопечки које се налази одмах уз кућу Драгана и Благоја Стојановић чију стоку она не може да истера. Краве су јој све уништиле,а иако се обраћала за помоћ полицији и инспекцијским службама у општини Ковин нико још није реаговао:

"Овде сам имала лепу веранду, покривену, све је срушено, молила сам комшију да их склони, али не вреди и морала сам да се иселим из своје куће и да одем, јер сам незаштићена и бојим се", каже Романца Ритопечки, мештанка Делиблата.

"Морао сам да оградим свој плац зато што његове краве руше све пред собом. Косим траву, одржавам да буде све лепо, али не вреди кад наиђу све униште", објашњава Илија Фујкић, мештанин Делиблата.

Драги Пајевић је са Американком Францес пре три године дошао у своје родно село, уредили су имање, али већ су се покајали.

"Моја супруга не сме да изађе из куће, аутомобил не смем да осатвим испред капије, јер ће га краве оштетити и са страхом излазимо из дворишта", додаје Драги Пајевић, мештанин Делиблата.

"Село ми се много свиђа и зато сам са Флориде дошла овде да живим, али ако се овако настави мораћемо да се вратимо у Америку, јер не смем да изађем из дворишта и не могу да уживам у природи. Зато сам веома разочарана", каже Францес Пајевић, мештанка Делиблата.

У Месној заједници и Општинској управи Ковин кажу да су немоћни, а Благоје Стојановић чија је стока, признаје да нема где да држи краве.

"Извињавам се, кад будем имао средићу све што је уништено, ми смо добро живели, помоћи ћу колико могу", каже Благоје.

Због крава међу комшијама је дошло и до физичког сукоба.

"Наш комшија је кренуо са кравама, мој старији син је почео да их тера са траве и Драган га је ударио штапом. Пришао сам голорук да помогнем сину и онда сам и ја добио три ударца у главу и сад имам три копче", објашњава Стојан Даниловић, мештанин Делиблата.

Мештани сад не страхују само од гладних крава које слободно шетају по селу уништавајући баште, пластенике и травњаке, већ и од свог комшије који постаје све агресивнији, док надлежни за овакве случајеве и даље ћуте.

 

 

 

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво