Штрајк запослених у Општој болници у Краљеву

Синдикат лекара, фармацеута и медицинских сестара и техничара у Општој болници "Студеница" из Краљева, организовао је једночасовни штрајк упозорења испред Хируршког блока болнице.

Са протеста на којем се окупило око стотинак запослених, упућен је захтев руководству краљевачке болнице да побољша услове рада.

Према речима штрајкачког одбора, медицинско особље ради на неисправним апаратима, у небезбедним условима, без колективног уговора, по документима који су донети незаконито.

Лекари у краљевачкој болници у просеку кажу, обаве 50 одсто више интервенција него што је нормативима предвиђено, и то у условима који нису адекватни за рад.

Услове рада болнице која опслужује око 300.000 пацијената тврде додатно ће отежати и гашење службе Трансфузије.

Директор болнице Зоран Мрвић, рекао је за РТС да су тврдње штрајкача нетачне и да је реч о десет од сто запослених.

Синдикат лекара, фармацеута и медицинских сестара и техничара у Општој болници "Студеница" из Краљева рад су данас обуставили на сат времена али најављују радикализацију протеста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво