Наставак изградње система за водоснабдевање у Бечини

Минисатрсво државне управе и локалне самоуправе издвојило је 320 милиона динара за развој 59 општина Србије. Варварин је добио девет милиона за наставак изградње система водоснабдевања насељеног места Бачина.

У овој фази поставиће се око километар и по водоводне мреже а целокупан пројекат регионалног водоснабдевања вредан 29 милиона динара реализоваће се до почетка наредне године.

"Значи ако прође наредне године и две и канализација кроз Бачину и почне да се ради, прикључиће се 80 одсто људи у Бачини", кажу мештани.

"Вода значи живот на нашем терену, јер су већином неисправни узорци неисправна вода за пиће коју имају индивидуални корисници", каже Војкан Павић, председник Општине Варварин.

Поред Бачине, воду за пиће са Ћелијског језера, добиће и села Суваја, Избеница, Орашје и Церница.

"Сигуран сам, да имајући у виду да се ради о вредним људима, да ће они то умети на прави начин да искористе и да све потенцијале у Општини Варварин ставимо у функцију саме општине и самим тим, то ће бити делић успешног мозаика звани Србија", каже Бранко Ружић, министар за државну управу и локалнну самоуправу.

Пројекат водоснабдевања Варваринске и ћићевачке Општине је приоритет и услов опстанка младих у овом крају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара