Наставак изградње система за водоснабдевање у Бечини

Минисатрсво државне управе и локалне самоуправе издвојило је 320 милиона динара за развој 59 општина Србије. Варварин је добио девет милиона за наставак изградње система водоснабдевања насељеног места Бачина.

У овој фази поставиће се око километар и по водоводне мреже а целокупан пројекат регионалног водоснабдевања вредан 29 милиона динара реализоваће се до почетка наредне године.

"Значи ако прође наредне године и две и канализација кроз Бачину и почне да се ради, прикључиће се 80 одсто људи у Бачини", кажу мештани.

"Вода значи живот на нашем терену, јер су већином неисправни узорци неисправна вода за пиће коју имају индивидуални корисници", каже Војкан Павић, председник Општине Варварин.

Поред Бачине, воду за пиће са Ћелијског језера, добиће и села Суваја, Избеница, Орашје и Церница.

"Сигуран сам, да имајући у виду да се ради о вредним људима, да ће они то умети на прави начин да искористе и да све потенцијале у Општини Варварин ставимо у функцију саме општине и самим тим, то ће бити делић успешног мозаика звани Србија", каже Бранко Ружић, министар за државну управу и локалнну самоуправу.

Пројекат водоснабдевања Варваринске и ћићевачке Општине је приоритет и услов опстанка младих у овом крају.

број коментара 0 пошаљи коментар