Позориште из Врања у Омску

Ансамбл позоришта "Бора Станковић" из Врања путује у Омск, са представом "Три сестре" наступиће на међународном позоришном фестивалу "Академиа", који организује најстарије руско академско драмско позориште у Сибиру.

Други пут врањски театар учествује на фестивалима у Русији ове сезоне, у октобру прошле године је иста представа у Липецку освојила Гран при.

Прича о неоствареним сновима и циљевима. Сестре Маша, Ирина и Олга живе у руској провинцији, а желе у Москву.

Глумци врањског позоришта остварују циљеве, поново путују у Русију.

"Ми смо се ових дана и шалили, али чувена та њихова жеља за одласком у Москву, и ми сада само говоримо: у Омск, у Омск, у Омск,"каже глумица Радмила Коцевска.

Живот породице Прозоров три године је на сцени Дома војске у Врању.

Представа "Три сестре" у режији Трајчета Гјоргиева, премијерно је изведена на Бориним позоришним данима.

У Сибиру ће представљати Србију, учествоваће и позоришта из Русије, Молдавије, Израела, Јерменије и Шведске.

"Играти Чехова једном у Русији је велика част и успех, играти га двапут је, могу рећи, привилегија одабраних. То што смо део овако значајног фестивала у Сибирском Омску је најбољи завршетак ове више него успешне сезоне," наводи Марко Петричевић, глумац.

Две успешне сезоне су иза ансамбла позоришта "Бора Станковић", а шест година су без зграде која је изгорела у пожару.

Учествовали су на Данима комедије, фестивалу Јоаким Вујић, Стеријином позорју.

"Мало су се ствари озбиљније помериле са мртве тачке и друга фаза иде добром динамиком. Надамо се да ће се тако наставити и да ћемо у неко скорије време добити зграду," нада се Бојан Јовановић, уметнички директор и глумац

После друге фазе, следи опремање зграде позоришта у Врању. Надлежни најављују да би обнова требало да буде завршена за годину дана.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар