Бебе и маме рекордери у шабачком породилишту

У шабачком породилишту рођена је вицешампионска беба у тежини, а мама Максимовић Слађна рекордер је у тежини рођене деце.

Од најмањег другара Теодора је тежа више него дупло, од већине беба и дужа за 8 центиметара.

Са 5 килограма и 600 грама добила је вицешампионску титулу у породилишту, одличне оцене, име једне царице и нескривену радост мајке због најтеже бебе у породици Максимовић у Крнулама.

"Била сам велика сви су мислили да носим тројке, али ја сам се борила да будем што активнија, више сам јурила са децом и све је изашло без проблема," каже мама Слађана.

Са четворо деце на рођењу тешке укупно 20.550 грама тридесетогодишња Слађана је рекордер медју мајкама.

"Све природно, без епидурала, без таблета за болове, без ичега, без икаквих компликација," наводи она.

Пре 12 година са 5 килограма и 250 грама стигао је Душан, потом најситнија Катарина са 4 килограма и 200 грама, а двогодишњој Милици рођеној са 5,5 килограма, титулу је сада преузела 100 грама тежа Теодора.

"Сви су изненађени са килажом, а ја сам пресрећан, обрадовао сам се кад ми је супруга јавила, наравно наравно да сам морао дупло да частим," објашњава отац Слободан Максимовић.

Најкрупнија беба рођена у Шапцу тешка је 6 килограма и 200грама. Буцмасти подмладак у породилишту није реткост.

"Све је више мајки које рађају крупну децу, ја им честитам на храбрости и најчешће су такви порођаји природним путем и без компликација," наводи др Драган Милошевић, начелник одељена гинекологије и акушерства Опште болнице Шабац.

Теодорина мама каже да бебе обично по рођењу носе одећу величине 56, а да ће њена ћерка одмах у гардеробу величине 74.

У нешто мање бенкице и штрамплице ће и другар из собе. Са пет килограма Марко је кажу срећне мајке, по тежини прави момак за Теодору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво