Више лекара и нова опрема у шабачкој болници

Запослено више од 50 медицинских радника у шабачкој болници, од почетка године. Захваљујући донаторима набављана је и нова медицинска опрема. Мање листе чекања и боља услуга, жеља је надлежних у болници.

Од почетка године, у шабачкој болници запослено је 55 здравствених радника, од тога, 29 медицинских сестара и техничара и 13 лекара. Набављена су и два ултразвучна апарата, а у рад је пуштена нова стерилизација, која није мењана од осамдесетих година.

Ургентни пријем Опште болнице, прво је радно место за двадесетседмогодишњег Драгана Адамовића. Медицински факултет је завршио прошле године, а приправнички стаж пре неколико месеци.

"Моји даљи планови су да останем овде, не планирам да идем из земље, али добро, видећемо. Надам се да ћу напредовати, прилика ми је пружена, ја ћу се тудити да се покажем у што бољем издању,'' каже др Драган Адамовић.

Поред Драгана, у служби ургентног пријема у овој години запослено је још осам младих лекара и четири медицинска техничара. Већини је ово први посао у стуци.

,,Радим овде од пре два месеца, могу рећи да ми доста ради посао у ургентном пријему Опште болнице, зато што је ту патологија разноврсна, и за једног младог лекара, може доста ствари да се види, да се научи, и да се стекне неопходно искуство,'' наводи др Немања Ерчић из Шапца.

,,Школу сам завршио 2014. године, одрадио сам приправнички стаж, после тога сам радио преко јавних радова, ово ми је први уговор," објашњава Момчило Дамјановић из Шапца]

Мање листе чекања и боља услуга, жеља је надлежних у болници.

Захваљујући донаторима, набављана су два нова ултразвучна апарата, а средствима министарства здравља, купљена је парна стерилизација.

,,Добили смо заиста два најсавременија уређаја, два парна стелизатора, један плазма стерилизатор, они раде, они су у погону пуном паром, већ се осећа квалитет, и једна сигурност, јер смо имали уређаје који су већ били дотрајали годинама, кварили су се,'' каже др Слободан Поповић, в.д. директор Опште болнице '' Др Лаза К. Лазаревић''.

Новина је и да ће се у болници ускоро радити лапароскопска операција дебелог црева.

У оквиру сарадње са Институтом за мајку и дете, дечји ортопед и физијатар, по потреби долазиће у Шабац.

број коментара 0 пошаљи коментар