Ниш: Будући бруцоши полажу пријемне испите

На факултетима Универзитета у Нишу данас су почели пријемни испити за упис на прву годину студија. За око 4850 места за бруцоше пријавило се укукпно 4200 свршених средњошколаца.

И ове године највеће интересовање влада за студије медицине, електронике, уметности и неких програма на Филозофском факултету, где се за једно место пријавило двоструко више кандидата. Првог дана пријемни испит полагао се на англистици.

„Када је реч о нашим програмима, програми су упоредиви са иностраним, тако да им се наше дипломе признају када оду тамо. Програм за социјални рад је рађен преко европског прогама, тако да је то један од најмодернијих програма у Европи", каже Проф.др Наталија Јовановић, декан Филозофског факултета у Нишу.

Порасло је интересовање и за Економски, Правни, Машински и Грађевинско-архитектонски факултет, на којима се пријавило знатно више кандидата него претходних година. Пријемни испит полагале су будуће архитекте.

Пријемни испити завршавају се у петак. Следе ранг листе, жалбени рокови, па упис. За самофинансирајуће студенте годишње школарине крећу се од 45000 динара на Технолошком факултету у Лесковцу и Машинском факултету, до 120.000 динара на медицини и Факултету уметности.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи