Змије у Врању

Недавно је возач током вожње приметио змију на хауби аутомобила. Често се змије појављују у ово време. По позиву грађана, Комунална полиција у Врању и Удружење за заштиту гмизаваца "Поскок" из Владичиног Хана излазе на терен. Змије су до сада проналазили и на прометним, али и необичним местима - у моторима замрзивача, аутомобила, цевима.

Змију белоушку у хауби аутомобила, приметио је возач на путу Врање - Владичин Хан. Зауставио је возило, позвао надлежне. Волонтери Удружења "Поскок" пронашли су змију и путнике ослободили страха. Њу су вратили у природно станиште.

"Интересантно је да ове године имамо однос појављивања гмизаваца на неким необичним местима и на такорећи карактеристичним местима где их уочавамо, однос је 1 према 1, док је прошле године било на неких 10, 15 интервенција имамо једну интервенцију где се гмизавац појави на неком необичном месту. Исто је карактеристично да су ове године сви ухваћени примерци евидентно много већи него ранијих година", каже Ивица Ташковић, начелник Комуналне полиције у Врању.

Најдужи примерак који су пронашли ове године је смук од два и по метра, у точку аутомобила.

Владица Станковић из Удружења "Поскок" из Владичиног Хана каже да је било потешкоћа: "Кад се деси интервенција око аута, тешко се хвата змија. После сат и по времена смо успели да га пронађено, и свакодневно наше удружење тако ради."

У Србији постоји 10 врста змија, три су отровнице: поскок, шарка и планински шарган. Ове године у око 50 интервенција чланови удружења и комунални полицајци нису сусрели ниједну отровницу у Пчињском округу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи