Прва инострана инвестиција у Куршумлији. Посао за 100 радника

У Куршумлији је на помолу прва страна инвестиција. Израелска фирма "Вудфил" закупила је на пет година зграду у којој је некада радила Конфекција "7. јули".

После реновирања почеће производња намештаја, са планом да се, за почетак, запосли стотину радника.

Према плану, у згради која после стечаја Конфекције "7. јули" само пропада за неколико месеци производиће се намештај. Израелску фирму "Вудфил" овде су привукли, пре свега лако доступни природни ресурси, али и сарадња са фирмом "Симпо Сик" која за њих производи храстову шпер плочу.

"Уобичајено, не ради се xрастова шпер плоча, ми радимо букову, али смо специјално за њега урадили контигент храстовине, он је био толико задовољан да је одмах кренуо са куповином и тако је дошло до сарадње, у смислу да би он дошао овде да отвори фабрику или део погона из Тел Авива, да пресели овде", каже Милорад Андрејевић, директор компаније „Симпо Сик".

За сам почетак, било би запослено стотону радника од великог значаја за куршумлијску општину која је једна од најсиромашнијих у земљи.

"Обећавам у првој години најмање сто радника, а сигурни смо да ћемо врло брзо напредовати. Надамо се да ће потражња бити много већа него производња. То је наш пословни план", каже Ран Ејвиат, директор компаније „Вудфил".

"Пре него што почне производња, а чули смо да планира да запосли стотину људи, што је за нас као хиљаду да се запосли, у Београду ће морати да реновира зграду - ту ће да се ангажују наше фирме", процењује Радољуб Видић, председник Општине Куршумлија.

Према плану, први производи из овог погона угледаће светлост дана у октобру, на сајму намештаја у Америци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво