У Радовници опет ради фабрика кревета

После двоипогодишње паузе, у Радовници код Трговишта, поново ради фабрика дечјих креветића са 42 радника. Симпо је са немачком компанијом “Моби намештај” уговорио пласман комплетне двогодишње производње вредне 1,2 милиона евра.

Поново имају посао. Без редовних примања у претходном периоду тражили су и налазили углавном сезонске послове, сакупљали печурке, шумске плодове.

Данијел Арсић, отац троје деце, каже да ту види будућност, за фабрику и тај крај.

"Много значи за сав народ, за омладину, да не беже одавде, иду даље да раде, супер je кад се отвори фабрика", каже Влајко Манасијевић, радник.

Радовница је највеће село у Трговишту, са око 1000 људи. Ради Јумков погон, сада и Симпов, поново.

Ненад Крстић, председник општине Трговиште каже да је радно способних близу 200: "Од тога неупослених 100, кад одбијемо ових 40 упослених, незапосленост смо свели скоро на пола".

"Симпо је у поступку реорганизације", каже Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде. Додаје: "Ова је фабрика до данас била терет матици, односно компанији у Врању, од овог тренутка она ће бити у функцији консолидације и санације Симпа у финансијском и пословном смислу."

Тржиште је обезбеђено за две године. Немачка компанија Моби намештај, креветиће из Радовнице испоручиваће тржишту западне Европе. Направљен је програм и план производње.

Слађан Дисић, генерални директор Симпа каже да je изузетно значајан купац: "Тржиште је изузетно значајно, квалитет производа мора да буде на европском квалитету, ради се о стандардним и еколошким материјалима".

"Симпо смо одабрали због тога што је сигурна фирма која поседује квалитет, која поседује стручност, уверили смо се да поседује и технологију која може да употпуни оно што је нама потребно", истиче Дејан Кнежевић, комерцијални директор компаније "Моби намештај".

Симпо планира да покрене још једну производну линију у фабрици за израду дечјих креветића, за домаће тржиште. Запослиће још двадесет радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво