Матуранти полагали тест из математике

Ученици осмог разреда основних школа решавали су тест из математике, у оквиру полагања мале матуре. У Врању су пооштрене контроле у односу на прошлогодишње полагање. За тест из матерњег језика и математике није било примедби дежурних професора и супервизора.

На 10 до 12 ученика један наставник у школској сали - холу или учионици, задужен за исправност поступка. Осмаци Основне школе "Јован Јовановић Змај" у Врању тестове полажу у сали средње Економске школе. Више је простора, поштује се правило удаљености клупа, ту су и супервизори.

"Са њихове стране није било примедбе ни неправилности. Извештај супервизора је био океј, сматрам да је завршни испит у ова два дана прошао сасвим у реду", каже Саша Илић, директор ОШ "Јован Јовановић Змај" у Врању.

Претходних година су резултати мале матуре у десетак школа у Пчињском округу били изнад републичког просека, па су ове године пооштрене мере надзора. Дежурају наставници и из других школа.

"Указивали смо са тим директорима и разговарали да морају озбиљније да схвате и знају шта их очекује, да све те учеснике који су укључени у спровођење завршног испита мотивишемо и едукујемо како би то одрадили на најбољи могући начин", објашњава Јовица Стевановић, председник Окружне комисије за спровођење завршног испита.

Тестови из матерњег језика и математике су завршени, осмаци ће сутра полагати комбиновани тест.
У средњим школама у Пчињском округу је 2370 места, а малу матуру полаже четири ученика мање. Нови образовни профил је у Медицинској школи у Врању - здравствени неговатељ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи