Нова метода за боље пословне резултате

Побољшање продуктивности, ефикасностi и пословања, проистиче из КАИЗЕН методе - најбоље праксе јапанског менаџмента. Фабрика "Јапан тобако" у Сенти сваке године отвара врата заинтересованим компанијама, уз увид у то како Каизен принципи функционишу у пракси.

Око 60 представника из 21 најугледније компаније у Србији посетило је сенћанску фабрику како bи се упознали са применом јапанске пословне филозофије која обезбеђује већу ефикасност и продуктивност - уз минимална улагања.

"Отворена врата" су једна активност коју смо ми отворили пре неколико годинa да поделимо наше знање са другим компанијама у Србији, како бисмо помогли њима, а кроз сусрете са тим компанијама, са представницима тих компанија - и ми да дођемо до неких нових знања за себе и да кроз то покренемо једну иницијативу за размену добре праксе - за бољу сарадњу међу компанијама и да поспешимо раст предузећа у Србији и развој привреде у Србији", каже Габријела Захан, стручњак за примену Каисена у ЈТИ.

У шабачком „Хемофарму" Каисен систем је присутан већ пет година.

"Другачији тип индустрије условљава да се и другачије приступа самом организовању Каисена и унапређењу процеса, унапређењу радног простора. Сама сложеност индустрије која је код нас другачија, комплексност захтева другачију организацију, али дефинитивно има много тога што се може применити", каже Милош Пузић, служба одржавања „Хемофарм" Шабац.

У фирми Т1 из Аде се тек припремају за увођење Каисен система.

"Ја долазим из друге бранше. Ове ствари не могу један кроз један да примењујем, али видели смо добре идеје - оно што свакако моћи ћемо да користимо и код нас", Тамаш Тот, Фирма Т1 Аде.

Фабрика "Јапан тобако" у Сенти прва је фабрика у Србији која у потпуности примењује Каизен и од почетка примене 2008. године продуктивност је порасла за 50 одсто, док је количина шкарта смањена за чак 70 процената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи