Срцем за друга у Бајиној Башти

Уместо традиционалне прославе на крају четвртог разреда, ученици ОШ "Свети Сава" у Бајиној Башти организовали су хуманитарну приредбу "Срцем за друга". Приход од акције коју су организовали намењен је за лечење Деспота Лазића оболелог од ретке генетске болести.

Последњи дан школске године као и сваки Божић током претходне три, посветили су другу с којим су провели само полугодиште јер он је кажу, члан њиховог колектива иако је због болести, школовање наставио код куће. За њега су играли, певали и својим гестом позвали све у акцију.

"Наше мало значи некоме много", каже Андреа Крњић, "овим смо хтели да покажемо то да смо сви другари и да га подржавамо."

Деспот је веома добра особа и да треба да му помогнемо, додаје Ивана Јосиповић.

"Овде смо дошли да се окупимо да зна и Деспот да није сам", истиче Ђорђе Арсенијевић, "да га сви волимо, подржавамо, да смо добри другари."

На овој приредби али и много пута до сада, од првих слова до првих диплома, упркос болести, Деспот је био уз њих. Овај пут изрецитовао је песму зато што их, како  је рекао, много воли.

Акцију "Срцем за друга" иницирали су родитељи и ученици Четвртог три разреда, али су је подржали колектив и сви ученици школе, спонзори и читав град.

"Имам 31 годину радног стажа и увек су сва деца била добра али су у оваквој ситуацији да то покажу", наглашава учитељица Јасминка Митровић. "Сви ученици наше школе су на истом задатку и увек се одазивају у оваквим акцијама."

Када су деца вредна и расположена за рад нама учитељима је било лако да изнесемо сваку акцију посвећену Деспоту, истиче вероучитељ Ненад Срећковић.

Идуће школске године крећу у пети разред али је, кажу, извесно да ће као и до сада, остати уз Деспота и он уз њих.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара