Бесплатан градски превоз за Лозничане старије од 65 година

Сви Лозничани старији од 65 година, било да су пензионери или не, убудуће ће имати бесплатан градски и приградски аутобуски превоз за неограничен број вожњи од места становања до Лознице.

Слободан Вуловић из Бање Ковиљаче и Рајко Видић из Лознице су међу првим лозничким пензионерима који ће се уз персонализовану картицу убудуће возити бесплатно градским аутобусима.

До сада су, каже Слободан, имали одређене повластице за превоз, а убудуће, уз неограничен број вожњи, оствариће велике уштеде:

"На карту Бања - Лозница трошио сам око две хиљаде динара месечно, сада је олакшање, то нам остаје у кућном буџету."

"Лозница као Лозница има доста приградских насеља и села где има и доста пензионера", истиче Рајко Видић. "То је свакако лепа уштеда."

Да би Лозничани старији од 65 година добили своју картицу за превоз, са једном фотографијом треба да се јаве у најближе Удружење пензионера и попуне захтев. Израда картице и достава на кућну адресу ићи ће на рачун градске управе.

"Категорија лица старијих од 65 година је изузетно значајна за Лозницу, одлучили смо се да поједноставимо процедуру да би њима значајно олакшали свакодневни живот и да би евентуално путовање по подручју града Лознице учинили значајно лакшим и доступнијим", каже градски менаџер Дејан Сталовић.

У Лозници према неким проценама живи око седамнаест хиљада пензионера, а рачунајући и лица старија од 65 година која немају тај статус, број је много већи. Већина њих живи без примања или су она сведена на минимум, а право на бесплатан градски превоз један је од начина да им се растерети кућни буџет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се