Крушевац: Идућег лета нови Дом Абрашевић

Скоро преко ноћи срушен је Дом "Абрашевић" у крушевачком Пионирском парку, што је изазвало бројне реакције многих грађана на друштвеним мрежама. То здање датира из 1904. године.

Дом "Абрашевић" за многе Крушевљане био је симбол града. Да се то чешће уређивало и одржавало, можда не би требало да се гради ново, кажу Крушевљани.

"Жао ми је због тога, што је то део старог Крушевца и ових старих грађана као што сам ја који су везани за парк какав је некад био."

Они нешто старији радују се што ће се ту играти њихова унучад.

Зграда је била, кажу архитекте, најроматичније здање у граду. Ту су се одржавали концерти, деца ишла у вртић, рађале се прве љубави у оближњем парку.

"Објекат је био у веома лошем стању. Није био безбедан за употребу", наглашава Виолета Капларевић, директорка Културног центра Крушевац. "Тај објекат смо ми користили, Културни центар Крушевац и до пре неколико година предшколска установа ‘Ната Вељковић’, али због тако лошег стања су исељени из тог простора, тако да сада нас очекује један велики објекат који ће задржати исту намену, дакле угоститељски објекат и дечја играоница."

Нови Дом "Абрашевић" биће сличан старом по површини. Инвеститор је град Крушевац а завршетак радова планиран је до почетка лета наредне године.

број коментара 0 пошаљи коментар