У аранђеловачком "Бекаменту" отворена нова производна линија

У фабрици "Бекамент" у Аранђеловцу отворена је нова производна линија. То је најмодернија фабрика у Србији и међу водећим у Европи,пре две године отворен је погон за производњу стиропора, а сада за производњу прашкастих и течних материјала за завршне радове у грађевинарству.

Бекамент је најмодернија фабрика у Србији, међу водећим у Европи, а нова производна линија је последња реч технике и роботике.

Пре две године, уз субвенције државе од пола милиона евра, отворен је погон за произовдњу стиропора, а сада модерна производња прашкастих и течних материјала за завршне радове у грађевинарству. Бекамент је инвестирао осам милиона евра.

"Инвестиција која је тренутно у Бекаменту завршена је повећањем постојећих капацитета са 130.000 тона на 350.000 тона годишње", наглашава Дејан Чоловић, власник и директор Бекамента. "То ће нам омогућити да поред десет тржишта на која пласирамо наше производе кренемо у отварање нових тржишта."

"Сами радници који учествују у развоју и имплементацији тих машина, као и раду на њима, свакодневно стичу нова сазнања и подижу квалитет свог рада", каже Владан Матијашевић, руководилац инвестиција.

Компанија Бекамент почела је са четири радника, сада запошљава 350 радника. Сопственим средствима и уз помоћ општине и државе. Захваљујући заједничком раду, Аранђеловац има суфицит од 20 милиона долара.

"Обједињена процедура издавања грађевинских дозвола је нешто што што је заиста допринело да све ово брзо ниче, имамо пуно компанија у Аранђеловцу које се заиста брзо развијају", истакао је председник Општине Бојан Радовић, додајући да је смањена и незапосленост: "За само годину дана број незапослених је са 5.700 смањен на 4.400."

Уз општинске челнике, отварању је присуствовао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић:

"То значи више радних места у овом месту, више пореза за нашу земљу којим градимо школе путеве болнице, то значи једну здравију економску климу. И честитам им на томе. Двадесет пет година рада није мала ствар, поготову 25 година у којима се напредује, где jедан домаћи произвођач, једна домаћа компанија равноправно са страним компанијама учествује на једном великом тржишту и побеђује у тој утакмици."

Аранђеловачке компаније су и друштвено одговорне, не само да запошљавају раднике, извозе и развијају се, већ уједињене обнављају и болницу у Аранђеловцу. Милион евра прикупљено је за реконструкцију и опремање опште болнице.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара