Зоран Ђорђевић, тренер двадесет клубова и селектор пет репрезентација

Зоран Ђорђевић, фудбалски тренер из Пирота, обележава 40 година успешне каријере. За то време био је селектор пет репрезентација и водио двадесетак клубова из четрнаест земаља. Пред почетак Светског првенства, он има веома оптимистичне прогнозе за репрезентацију Србије.

Иако је обишао цео свет, најбоље се каже осећа у свом родном селу и на теренима Радничког у Пироту. Овде је почео најпре као фудбалер, а потом и каријеру тренера.

Испод тренерке је увек застава и грб Србије и грб Радничког, истиче Зоран Ђорђевић.

У свет је отишао давне 1981. године, на препоруку својих професора са ДИФ-а, а у Пирот се враћа сваке године.

"Посебно ми је драго да је израстао у врсног стручњака признатог у свету", каже Слободан Ђошев, ФК Раднички, Пирот. "Оно што је најбитније он се увек враћа коренима и не заборавља старе другаре и пријатеље."

Сарађивао је са најпознатијим фудбалерима и тренерима света. Селектирао је младе играче у двадесет клубова, а без обзира на расу, веру или језик, свима увек говори исто.

"Објасним да фудбал може њихов живот да промени. Улити им велику љубав и ентузијазам и веру у себе, веру у свог тренера, веру у своје другове", наглашава Ђорђевић. "Када то направите све је могуће."

Највећи спортски успех за Зорана Ђорђевића је освајање титуле шампиона јужне Азије са селкцијом Бангладеша:

"Пет утакмица, 2010. године, пет победа, гол разлика 13:0, без примљеног гола."

Својим највећим неуспехом сматра то што није изабран за селектора Србије пре неколико година. Упркос томе наша репрезентација му је на првом месту и прогнозира јој велики успех:

"Упамтите - када се заврши Светско првенство Србија је шампион света!"

Загонетно каже да је сада на Светском првенству у улози саветника једне познате репрезентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво